Online Marketing

Wie is jouw ideale klant? Waar ligt die ’s nachts van wakker? En wat heeft jouw organisatie te bieden als oplossing? Wij denken graag vanuit de doelgroep. Het is namelijk de potentiële klant die je moet weten te overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan. Inzicht in waar jouw doelgroep te vinden is, hoe we deze kunnen bereiken en wat er nodig is om van prospect tot klant te komen. Ons team binnen Internetbureau Gouda zet zijn meer-dan-10-jaar ervaring in online marketing graag in voor jouw merk.

Online marketingstrategie

Een strategie, gericht op de doelgroep, is essentieel voor effectieve online marketing. Met inzicht in de behoeftes, bezwaren, zorgen en wensen van je potentiële klant, kun je hier gericht op inspelen. Zo kun je relevante content aanbieden voor elke fase van het aankoopbeslissingsproces. En klantgerichte content is dan weer goed voor je online vindbaarheid en conversies. Bovendien kun je jouw product of dienst belichten op een manier die inspeelt op specifieke behoeftes.

Een online marketingstrategie begint bij je doelen. Vervolgens kun je je gaan afvragen wie je ideale klanten zijn en welke route je wilt gaan afleggen. Je bedrijfsstrategie, als je die hebt, is vaak een goede basis voor je online marketingstrategie. Het kan soms lastig zijn om dit soort dingen concreet op papier te zetten. Ons team binnen Internetbureau Gouda staat voor je klaar om je hierin te ondersteunen.

Wat is content?

Er wordt vaak gedacht dat content alleen over tekst gaat. Maar content gaat over veel meer dan tekst, al is het natuurlijk wel een belangrijk onderdeel. Maar wat omvat content dan allemaal? Als je de betekenis van ‘content’ intypt op Google, vind je veel verschillende definities. Content betekent letterlijk ‘inhoud’. Contentmarketing is dus eigenlijk de inhoud van marketing. Maar welke inhoud dan? Content gaat over alle informatie (content) die je online kunt plaatsen en verspreiden. Een aantal voorbeelden van content is:

  • Whitepapers
  • Teksten op je website
  • Blogs/artikelen
  • Webinars
  • Afbeeldingen/video’s

Contentmarketing

Zonder content, geen online marketing. Want zonder content heb je een lege website, ben je onvindbaar op Google en hebben je potentiële klanten niets om te lezen of te bekijken. Contentmarketing is dus essentieel.

Met een constante stroom aan relevante content, bouw je aan de online autoriteit  en de vindbaarheid van jouw merk. Wij van Internetbureau Gouda vinden klantgerichte content van groot belang. We gaan graag aan de slag met contentcreatie zodat we jouw ideale klant kunnen bedienen in iedere fase van de customer journey.

Je website als basis voor je online marketing

Informatie zoeken, contact opnemen, producten of diensten vergelijken en et cetera. Zo maar een greep uit de redenen waarom een prospect jouw website zou kunnen bezoeken. Vaak is een websitebezoek een van de eerste contactmomenten tussen een prospect en jouw organisatie. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat het dan essentieel is om een ijzersterke indruk achter te laten. Doe je dat niet? Dan loop je het risico een potentiële klant mis te lopen.  

Vaak is je website niet alleen je beginpunt, maar ook de beoogde eindbestemming. Wanneer je een artikel deelt of een advertentie plaatst, bijvoorbeeld via Google Ads, leidt je hiermee bezoekers naar je website. Ook om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website staat als een huis.

Meer bereik dankzij campagnes op maat

Wanneer je website staat, moeten we natuurlijk nog bezoekers gaan trekken. Afhankelijk van jouw online marketingstrategie, bepalen we hoe we jouw ideale klanten kunnen bereiken. Vervolgens bekijken we welke marketingkanalen hierbij passen.

Multimediale marketing-aanpak

Wanneer je website (en je content) staat, moeten er vervolgens nog bezoekers getrokken worden. Afhankelijk van jouw situatie, kun je hiervoor verschillende marketingkanalen inzetten zoals digitale reclame. Welke geschikt zijn voor jouw merk, bepalen we aan de hand van je marketingstrategie. Een zorgvuldig uitgekozen mix van verschillende kanalen levert je doorgaans het beste resultaat. Zo’n kanalenmix kan onder andere bestaan uit:

Met slimme online marketingcampagnes, kun je geïnteresseerde bezoekers naar je website trekken. Hiervoor is geen vaste formule. Bepalen welke multimediale aanpak past bij jouw organisatie, vergt maatwerk. Zullen we daar samen eens naar kijken?

Internetbureau Gouda – Marketing

Op zoek naar een partner voor al jouw marketing vragen in regio Gouda? Wij helpen je graag met een uitgebreid aanbod van marketing, B2B sales en webdesign. Neem eens contact met ons op!